Kennedy Space Center

OBJECTIVES:

DesignShop’s challenge, by Delaware North Companies and Kennedy Space Center Visitor Complex, was to update and transform their existing IMAX theater lobby to create both a physical and visual experience. The new design of the IMAX theater needed to evoke the feeling of visiting the International Space Station (ISS) in-person.

 

SOLUTION:

By researching key elements of the International Space Station (ISS), our team was able to design a guest-friendly and immersive experience, which was engineered to sustain guest interaction and fabricated using sustainable materials.

 

RESULTS:

By focusing on key elements of the actual International Space Station (ISS) and using a “no box” approach to creative - our team designed, engineered and fabricated an experience that conjures thoughts of space exploration by all visitors, regardless of age.

 


“DesignShop has been a true creative infusion at the Kennedy Space Center Visitor Complex. The IMAX renovation is a perfect example of taking a very tired interior and creating a truly immersive and exciting atmosphere. DesignShop held strong to the budget, yet created a very functional design that can withstand the high volume traffic of our guests. We continue to work with DesignShop as they own their designs and have been a great partner to build an experience for our guests that is truly memorable.”

- Therrin Protze / Chief Operating Officer 
DNC Parks & Resorts at KSC, Inc.

Contact DesignShop

 
1 Start 2 Complete

 

Contact DesignShop